Zeleninovo-bylinková omáčka

40 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

3 střední petržele
3 menší červené řepy
2 střední mrkve
1 cibule
4 stroužky česneku
čerstvé bylinky (použila jsem libeček, majoránku, tymián a rozmarýn)
150ml ovesné smetany
zeleninový vývar
sůl a citron na dochucení

Postup

Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do hrnce spolu s trochou vývaru. Zakyjeme pokličkou a necháme cca 5 minut dusit.

Přidáme očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, česnek, nasekané bylinky a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby všechna zelenina byla ponořená. Zakyrjeme pokličkou a necháme vařit dokud zelenina není zcela měkká.

Pak vše rozmixujeme a propasírujeme přes sítko.

Zjemníme ovesnou smetanou a zdá-li se nám omáčka příliš hustá, naředíme trochou vývaru. Dochutíme solí a citronovou šťávou a podáváme nejlépe s domácím knedlíkem.
Zdroj: lucasinka.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept