Zelená čočka s jasmínovou rýží

60 min Doba přípravy
8 Počet porcí

Ingredience a množství

2 lžičky rostlinného oleje
1 velká cibule nakrájená na kostky
3 mrkve, ostrouhané a nakrájené na kostky
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžička pořádně rozmačkaného zázvoru
¼ šálku kari pasty
½ lžičky soli
2 šálky zelené čočky (uvařené)
4 šálky zeleninového vývaru
1 šálek kokosového mléka
6 sálku nakrájeného baby špenátu
trocha čerstvé limetové šťávy na chuť
Jako obloha:
uvařená jasmínová rýže
brokolice
zelí
opražené arašídy nebo kešu oříšky

Postup

Rostlinný olej rozpálíme na středním plamenu v hrnci na polévku. Přidáme cibuli a mrkev a restujeme asi 5-7 min, nezapomínáme míchat. Přidáme česnek, zázvor a kari pastu a restujeme další asi minutu.

Přidáme sůl, čočku, vývar a případně trochu vody. Přivedeme k varu. Ztlumíme plamen na minimum a vaříme půl hodinky.

Přidáme kokosové mléko a špenát. Vaříme dále 10 min, bez pokličky. Přidáme limetkovou šťávu sůl s pepřem (podle chuti).

Čočkovou směs můžeme přelít přes uvařenou rýži, zeleninu uvařenou v páře, nebo můžeme servírovat tak, jak je zobrazeno na obrázku.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept