Hustá polévka z hlívy ústřičné

90 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

300 g hlívy ústřičné
1 větší mrkev
1 větší celer
1 malá petržel
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 střední cibule
3 lžičky sladké papriky
1 sáček koření na bramborák

Postup

Mrkev, celer a petržel rozkrájejte na menší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm zleninu. Po chvíli zaprašte moukou a asi 2 minuty opražte - udělejte jíšku. Poté zeleninu zalijte litrem a půl vody a nechte při mírné teplotě vařit.

Mezitím omyjte hlívu a nakrájejte jí na proužky. Na pánvičce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte papriku a hlívu. Zmírněte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte asi 5 minut podusit. Hlívu poté přidejte do zeleninové polévky a vařte dalších 15 minut.

Vmíchejte koření na bramborák, dosolte a dopepřete. Podávejte s čerstvým chlebem či topinkou (může být i trochu méně karcinogenní než na fotce...).

Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept