Veganský smažený řízek

60 min Doba přípravy
5 Počet porcí

Ingredience a množství

domácí seitan
olej na smažení
1 lžička pálivé omáčky
1 špetka soli
Na obal:
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky sušené majoránky
2 lžičky česnekového prášku
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušené šalvěje
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce černého pepře
Na podmáslí:
1 šálek sójového mléka
1 lžíce jablečného octa

Postup

Začneme „podmáslím“. Smícháme ingredience vypsané výše a necháme alespoň 5-10 min odpočinout.

Mezitím smícháme všechny ingredience na obalovací směs, které jsou vypsány výše. Mícháme nejlépe v míse.

V další míse smícháme „podmáslí“ s pálivou omáčkou a solí.

Plátky seitanu vložíme do mísy se směsí s podmáslím (toto nahrazuje vajíčko při běžném obalování). Necháme seitan ve směsi ponořený alespoň pár minut. Pokračujeme v obalování – vložíme do sypké směsi ve druhé míse a obalíme z obou stran.

Rozpálíme fritézu nebo pánev s olejem a můžeme smažit. Smažíme dozlatova.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept