Jablečný koláč s drobením

60 min Doba přípravy
1 Počet porcí

Ingredience a množství

400 g mouky
200 g margarínu
200 g cukru (nebo méně podle chuti)
6 – 8 jablek
1 špetku skořice
trochu citronové šťávy

Postup

Z mouky, margarínu a cukru uhněte pevné těsto. Tři čtvrtiny těsta vyložíme do kulaté formy o průměru +/- 25 cm tak, aby trochu trčelo ze stran.

Oloupeme jablka, odstraníme jadérka a nakrájíme na srpky. Mezitím rozehřejme troubu na 180 °C.

V nakrájených jablcích rozmícháme špetku skořice a citronovou šťávu. Směs přendáme do formy a rozprostřeme po těstu. Těstem, které jsme si odložili na začátku, přikryjeme jablka.

Pečeme asi 40 min. Necháme vychladnout a můžeme podávat ihned!

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept