Veganské tzatziki

20 min Doba přípravy
6 Počet porcí

Ingredience a množství

4 okurky
1 lžička mořské soli
2 šálky sójového jugurtu
4 stroužky česneku
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička máty
1 lžička kopru
trocha černého pepře

Postup

Oloupeme a nastrouháme okurky. Přidáme čajovou lžičku soli a necháme odstát asi 10 až 15 minut. Nastrouhané okurky zabalíme do ubrousku nebo ručníku a snažíme se z nich dostat co nejvíce vody.

Sójový jogurt dáme do mísy, přidáme okurky, najemno nakrájený česnek, citronovou šťávu, olej, černý pepř dle libosti, mátu a kopr. Ochutnáme a případně přidáme trochu soli.

Mícháme a necháme odležet v chladničce alespoň 3 až 4 hodiny. Podáváme s pitou nebou podobným pečivem.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept