Veganské lasagne

70 min Doba přípravy
7 Počet porcí

Ingredience a množství

7 kusů těsta na lasagne
200 g veganského sýra
2 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
1 nakrájený celer
1 nakrájená karotka
1 dcl červeného vína (vegan)
800 g loupaných rajčat z dózy
1 lžíce sušeného oregana
1 lžíce sušeného oregana
½ lžičky mořské soli
rocha černého pepře
400 uvařené čočky

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme zeleninu (cibuli, celer a mrkev) dozlatova.

Přidáme víno a vaříme asi 1-2 minuty – tím se vypaří podstatná část alkoholu.

Přidáme loupaná rajčata, oregano, sůl a pepř. Zamícháme a vaříme na středním plamenem asi 5-10 min. Přidáme čočku a vaříme dalších 5 min. Rozmixujeme omáčku tak, aby nebyla úplně najemno.

Každý plát těsta potřeme omáčkou a přikryjeme dalším plátem. Toto opakujeme, dokud nemáme všech 7 plátů. Omáčku natřeme i navrch posledního plátu a posypeme veganským sýrem.

Přehřejme troubu podle pokynů na balení hotového těsta na lasagne.

Každý plát těsta potřeme omáčkou a přikryjeme dalším plátem. Toto opakujeme, dokud nemáme všech 7 plátů. Omáčku natřeme i navrch posledního plátu a posypeme veganským sýrem.

Dáme do předehřáté trouby a pečeme podle instrukcí na balení lasagnového těsta. Pravidelně kontrolujeme.

Po dopečení vyndáme z trouby a necháme před servírováním alespoň 10 min odpočinout.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept