Veganské humusové pesto

10 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

2 stroužky česneku
2 šálky kandované nebo uvařené cizrny
2 lžíce tahini
šťáva z půldruhého citronu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
1 lžička soli
2 lžíce kulatého kmínu
¼ šálku piniových oříšků
2 hrsti čerstvých bazalkových lístků

Postup

Všechny přísady dáme do mixéru. Mixujeme asi minutu, dokud nemáme ideálně konzistentní a krémový humus. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl nebo jinou ingredienci. Pokud je humus příliš hustý, přidáme trochu oleje nebo vody. Pokud je moc řídký, přidáme cizrnu.

Humus je připraven k jídlu. Podáváme v míse s pita chlebem, tortillou nebo čímkoliv, co máme rádi. V chladničce můžeme skladovat až pět dní.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept