Veganská paella

50 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
½ cibule
½ červené papriky
½ zelené papriky
2 rajčata
1 šálek mrazených artyčoků
½ šálku mražených fazolí
½ šálku mraženého hrášku
250 g rýže basmati
1 l zeleninového vývaru
2 lžičky kurkumového prášku
1 lžička sladké papriky

Postup

Rozpálíme pánev s olejem a vložíme česnek, cibuli, červenou a zelenou papriku (vše nakrájené). Smažíme dozlatova.

Přidáme nakrájená rajčata a vaříme dalších asi 5 až 10 min.

Přidáme mraženou zeleninu a vaříme dalších 5 min.

Přidáme rýži a vaříme. Přidáme zeleninový vývar (horký), kurkumový prášek, sladkou papriku a sůl s pepřem na dochucení.

Zamícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Vaříme ještě zhruba čtvrt hodiny. Pokud je rýže příliš tvrdá nebo suchá, přidáme ještě trochu vývaru.

Po dovaření necháme paellu stát alespoň deset minut.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept