Veganská mozarella

20 min Doba přípravy
5 Počet porcí

Ingredience a množství

2 šálky (asi 250 g) nepražených kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě
400 ml horké vody
6 lžic škrobu (třeba bramborového)
1 lžička mořské soli
1 lžíce citronové šťávy

Postup

Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme, dokud se nevytvoří konzistence připomínající mléko.

Mléko“ nalejeme do rozehřáté pánve a při intenzivním míchání vaříme asi čtvrt hodiny nad středním plamenem. Odebereme ze sporáků a necháme pár minut vychladnout.

Velkou mísu naplníme ledovou vodou. Přidáme lžíci soli a necháme si ve vodě rozpustit.

S pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžíce začneme tvarovat mozarellové koule z naší směsi. Můžeme také použít ruce. Je hotovo! Mozarellu můžeme skladovat v ledničce několik dní.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept