Veganská BBQ žebírka

45 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

2 hrnky pšeničného lepku
1,5 hrnku zeleninového vývaru
4 lžíce lahůdkového droždí
4 lžíce arašídového másla
2 lžíce uzené papriky
2 lžíce sojové omáčky
4 lžičky granulované cibule
2 lžičky granulovaného česneku
1/2 hrnku Barbecue omáčky

Postup

Ve větší míse smícháme lepek s lahůdkovým droždím, uzenou paprikou, cibulí a česnekem. V menší míse rozšleháme vývar s arašídovým máslem a sojovou omáčkou.

Tekutou směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud se nezačně hmota spojovat. Poté pomocí rukou hněteme těsto kolem 5 minut. Větší zapékací misku vymažeme olejem a těsto do něj přendáme.

Rukama zploštíme a roztáhneme po celé ploše zapékací mísy. Ostrým nožem nařeme na cca 8-10 kousků (neprořežeme úplně, jen aby vznikl dojem žebírek a aby se po upečení lépe oddělovalo). Dáme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme 25 minut. Poté „žebírka“ vyndáme a bohatě potřeme Barbecue omáčkou

Pod grilem pak „žebírka“ dopečeme cca 5 minut nebo dokud okraje nezačnou zlátnout. Vyndáme a podáváme s pečivem, zeleninovým salátem, horčicí nebo Barbecue omáčkou. Zdroj: lucasinka.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept