Tortillová polévka na mexický způsob

30 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

1 plechovka červených fazolí
1 plechovka loupaných rajčat
2 šálky vody
½ šálku bílé cibule
1/3 šálku koriandru
3 velké stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce zeleninového bujónu (vegan)
1,5 lžičky kmínu
1 lžička papriky v prášku
½ lžičky soli
2 kukuřičné tortilly, rozkrájené na kousky
1,5 šálku mražené kukuřice

Postup

Do výkonného mixéru přidáme fazole a rajčata a mixujeme dohladka. Směs přendáme do velkého hrnce. Do mixéru mezitím přidáme ½ šálku vody, cibuli, koriandr, česnek, lahůdkové droždí, kmín, papriku, mraženou kukuřici a sůl. Rozmixujeme dohladka.

Umixovanou směs smícháme s fazolovo-rajčatovou směsí, přivedeme k varu a za míchání vaříme asi 10 min. Dochutíme, přidáme sůl, koření.

Polévku rozdělíme do mís. Navrch každé mísy dáme lžíci salsy, tortillový chips a koriandr.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept