Thajský arašídový dip

20 min Doba přípravy
1 Počet porcí

Ingredience a množství

4 lžičky crunchy arašídového másla
2 lžičky sójové omáčky
150-200 ml teplé vody
1 stroužek česneku
1 tenký plátek čerstvého zázvoru
1 lžička citronové šťávy
¼ lžičky chilli lupínků
1 lžička rýžového octu
1 lžička agávového sirupu
Na servírování:
trocha chilli lupínků
pár semínek černého seznamu

Postup

Nakrájíme česnek a zázvor nahrubo a přidáme ostatní ingredience do výkonného mixéru. Mixujeme, dokud se vše dohladka nespojí. Pokud je hmota příliš tuhá, přidáme trochu vody – naopak, pokud je příliš řídká, přidáme arašídové máslo.

Poté, co jsme spokojeni s konzistencí a chutí, přelijeme dip do misky a posypeme chilli lupínky a sezamovými semínky. Dobrou chuť!

Zdroj: Eatwithandrea

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept