Thajská polévka

25 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

½ červené cibule
½ červené papriky
3 žampiony nakrájené na plátky
2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
malý kousek zázvoru rozemletý na kaši
½ chilli papričky nakrájené nadrobno
2 šálky zeleninového vývaru
0,5 l kokosového mléka
1 lžíce hnědého cukru
300 g krychlového tofu
šťáva z poloviny limetky
hrst čerstvého koriandru

Postup

Všechny ingredience (cibuli, papriku, houby, česnek, zázvor, chilli, vývar, mléko a cukr) dáme do velkého hrnce.

Přivedeme k varu a vaříme na středním plamenu asi pět minut.

Přidáme tofu a vaříme dalších asi pět minut.

Odebereme ze sporáku, přidáme tamari, šťávu z limetky a čerstvý koriandr. Procedíme a můžeme podávat!

Polévku můžeme zamrazit nebo skladovat v lednici po dobu až jednoho týdne.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept