Těstoviny primavera

30 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

200 g veganských těstovin
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
¼ nasekané cukety
½ nasekané cibule
½ nasekané zelené papriky
1 nasekaná mrkev
1 šálek nakrájeného chřestu
1 šálek mraženého hrášku
1 lžička soli
¼ lžičky kulatého pepře
1 lžíce rýžové mouky
250 ml zeleninového vývaru
šťáva z poloviny citronu
hrst čerstvé bazalky
veganský parmazán

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Rozehřejme olej na pánvi a přidáme všechnu zeleninu kromě mraženého hrášku. Zeleninu osmahneme dozlatova.

Přidáme mražený hrášek, sůl, pepř a mouky a necháme při míchání asi minutu dále restovat.

Přidáme zeleninový vývar, zamícháme a vaříme asi 5 minut.

Do směsi přidáme těstoviny, citronovou šťávu a bazalku, zamícháme a můžeme servírovat. Navrch nastrouháme trochu veganského parmazánu.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept