Svařené víno (Winter is Coming)

60 min Doba přípravy
5 Počet porcí

Ingredience a množství

2 láhve těžšího červeného vína
750 ml (tj. polovina množství vína) kvalitní pomerančové šťávy bez dužiny
1 lžíce mleté skořice a dvě celé skořice
2/3 lžíce mletého muškátového oříšku
3 cca 2,5cm kostky čerstvého zázvoru
3 lžíce golden sirupu
3 - 6 lžic bílého či hnědého cukru
2 klementinky nebo manadrinky
šťáva z poloviny menšího citronu
16 - 20 hřebíčků
panák (nebo půlka panáku) brandy, koňaku nebo armaňaku

Postup

Klementinky dobře omyjte a rozřízněte napůl. Do kůry udělejte nožem několik malých děr a zastrkejte do nich hřebíčky.

Všechny ingredience na svařené víno smíchejte ve větším hrnci (klementinky nechte plavat tak, aby byla kůra s hřebíčky ponořená), zázvor do vína rozdrťte mačkátkem na česnek.

Víno přiveďte k velmi, velmi mírnému varu a za částého míchání vařte asi 5 minut.

Poté snižte teplotu tak, abyste víno udržovali asi 45 minut těsně pod bodem varu. Ochutnejte a ev. doslaďte. Přelijte do džbánu či mísy, podávejte ozdobené citrusy a skořicí. Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept