Sushi Maki s Tempehem a Avokádem

60 min Doba přípravy
20 Počet porcí

Ingredience a množství

Sushi rýže
řasa nori
rýžový ocet
cukr
sůl
100 g tempehu natural
1/4 lžičky chilli
1 a 1/2 lzice sojanézy (domácí či kupovaná)
1 zelená cibulka, nakrájená na tenké dlouhé proužky
1/2 avokáda, nakrájeného na proužky
opražený černý sezam

Postup

Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout. Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou, přikryjte a nechte 10 minut dusit.

Poté ho rozmačkejte se sojanézou a chilli. Na podložku připravte jeden plátek řasy, na ní rozvrstvěte mokrýma rukama do dvou třetin výšky rýži. Doprostřed rýže dejte proužek tempehové směsi, na ní proužky zelené cibulky a avokáda a posypte sezamem.

Sushi zarolujte, nakrájejte a je to. Spoustu video či obrázkových postupů, jak maki nejlépe zavinout (s řasou uvnitř i navrchú najdete všude možně po internetu, UTFG!

Podávejte jak jinak jež se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept