Středomořská citronová čočka

60 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

1 hrnek hnědé čočky
1 hrnek zeleninového vývaru
1 hrnek vody
3/4 hrnku cherry rajčátek
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
3 lžíce černých nebo zelených oliv
1 lžíce kaparů
1 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
1 lžička sušené bazalky
1 lžička citronové kůry
sůl

Postup

Ve středně velkém hrnci smícháme čočku s citronovou šťávou, utřeným česnekem, bazalkou, zeleninovým vývarem a vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zakryté zhruba 35-45 minut nebo dokud není čočka zcela měkká.

Vypneme plamen, vmícháme nasekaný tymián, na čtvrtky nebo půlky nakrájená cherry rajčátka, kapary, na hrubo pokrájené olivy a citronovou kúru. Zakryjeme a necháme 5 minut odležet.

Promícháme, ochutnáme a je-li potřeba, můžeme buď dosolit nebo přidat více citronové šťávy.

Podáváme s chlebem, polentou, rýží nebo těstovinama. Také můžeme touto směsí naplnit tortily nebo použít na pizzu.
zdroj: lucasinka.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept