Špenátová pizza se sójovými kousky

60 min Doba přípravy
5 Počet porcí

Ingredience a množství

Těsto:
350 g mouky na chleba (popř. jiné)
½ lžičky olivového oleje
½ lžičky cukru
½ balení sušeného droždí
½ lžičky soli
200 ml vlažné vody
Na náplň:
4-5 lžic sójových kousků
200 ml zeleninového vývaru
10 malých rajčátek
100 g baby špenátu
2-3 lžíce rajčatové pasty
1 lžička čerstvé bazalky, oregana a petrželky
1 lžička utřeného česneku
špetka chilli
sůl a pepř

Postup

Ve velké míse zamícháme mouku, cukr, droždí a sůl. Vše pořádně smícháme. Během míchání přidáváme vodu a olej, dokud těsto nevytvarujeme do tvaru „míče“. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme mouku (po troškách). Pokud je naopak příliš suché a rozpadá se, přidáme trochu vody.

Těsto rozválíme do formy vyložené pečícím papírem. Připravíme troubu – rozehřejme na 250 °C a počkáme asi 30 min.

Připravíme zeleninový vývar. Vaříme v něm sójové kousky asi 10-15 min. Mezitím připravíme rajčata, která nakrájíme na tenké plátky. Baby špenát nakrájíme nahrubo.

Ingredience nandáme na těsto. Nejprve rozetřeme rajčatovou pastu, poté přidáme zeleninu, uvařené sójové kousky, přidáme česnek, bylinky, sůl a pepř. Nakonec zakápneme olivovým olejem.

Pečeme asi 12-15 min, dokud okraje nezhnědnou. Nakrájíme horkou pizzu a podáváme okamžitě.
Zdroj: eatwithandrea.com

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept