Španělská omeleta

45 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

olivový olej
800 g brambor
½ cibule
16 lžic cizrnové mouky
16 lžic vody
sůl

Postup

Oloupeme a omyjeme brambory. Rozkrojíme na půlky a pokračujeme na asi 3 mm tlusté kousky.

Na pánev přidáme dvě lžíce olivového oleje a přidáme brambory, cibuli a sůl. Doplníme 250 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme brambory do měkka – asi 20 min. Občas zamícháme. Jakmile je hotovo, vyjmeme z hrnce brambory a cibuli.

V míse spojíme mouku, vodu a sůl. Směs nalejeme na pánev a z každé strany opékáme asi 5 min.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept