Soba nudle s brokolicí, ořechy a tempehem

120 min Doba přípravy
2 Počet porcí

Ingredience a množství

cca 300 g soba nudlí
1 menší až střední brokolice
200 g tempehu natural nebo 250 g lahůdkového tofu
kvalitni sójová omáčka
(černý) sezam
2 menší stroužky česneku
cca 3 cm dlouhý kus čerstvého zázvoru
1 lžíce kvalitní sójové omáčky
1/2 - 1 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky světlého misa (není nutné)
2 lžíce olivového oleje
špetka kajenského pepře či čili
šťáva z poloviny limetky
5 para ořechů

Postup

Pokud používáte tempeh, nakrájejte ho na malé kousky a opečte na trošce (sezamového) oleje pěkně dozlatova. Po chvíli přidejte sezam a nechte tempeh obalit a sezam lehce opéct. Sejměte z ohně a po chviličce zakápněte troškou (1 lžíce) sójové omáčky. Pokud používáte tofu, stačí ho nakrájet na kostičky a přidat k hotovému jídlu.

Brokolici dobře omyjte a poté okrájejte růžičky. Košťál snězte nebo se ho zbavte. Dejte vařit soba nudle dle návodu, brokolici dejte do cedníku a nechte ji napařovat nad stejným hrncem, ve kterém se vaří soba.

Zázvor a česnek nastrouhejte na jemném struhadle, paraořechy nasekejte nožem na tenké plátky, přidejte všechny ostatní ingredience na omáčku a smíchejte v misce. Ochuťte a dochuťte.

Po uvaření soba nudle slijte, můžete je krátce propláchnout studenou vodou. Vraťte do hrnce, přidejte brokolici a tempeh/tofu a vše zalijte asijskou omáčkou s ořechy. Dobře promíchejte a podávejte.

Vydrží chutné i v krabičce na druhý den k obědu. Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept