Rychlé smetanové houby s těstovinami

100 min Doba přípravy
2 Počet porcí

Ingredience a množství

2 velké hrsti čerstvých hub
1 velká cibule, nakrájená na drobno
1 zarovnaná lžíce sypkého zeleninového bujónu
1 ovesná smetana Oatly
kmín dle chuti
čerstvá petržel, citrón
olej
oblíbené těstoviny

Postup

Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na větší (bitesize) kousky. V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmahněte nakrájenou cibuli. Poté, co zesklovatí, přidejte houby, polovinu kmínu a polovinu sypkého bujónu (místo soli). Zamíchejte, přikryjte a nechte dusit. Houby budou pouštět vodu, po 5 - 10 minutách by měly být lehce scvrklé.

Odkryjte je, přidejte zbytek kmínu, opět promíchejte a nechte ještě minutu či dvě odpařit většinu vody. Poté přilijte smetanu a přimíchejte zbytek bujónu, zvyšte plamen a nechte omáčku za občasného míchání redukovat do požadované konzistence (asi pět minut, dokud není pěkně hustá).

Když je hotová, nechte jí vychladnout a odležet po dobu přípravy těstovin. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou. Podávejte ihned s čerstvou petrželkou, citrónem a (zeleným) pepřem.
Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept