(Raw) pistáciové mléko s vanilkou

20 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

3/4 hrnku vyloupaných nesolených nepražených pistácií
1 - 2 lžíce javorového či agáve sirupu
1 lžička mleté vanilky
špetka mletého kardamomu
špetka soli
3 hrnky vody
2/3 hrnku kokosové smetany (ztuhlá část mléka)

Postup

Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu). Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a sůl a dobře rozmixujeme (na vysokou rychlost cca 5 minut). Poté přidáme zbytek vody a pár lžic (asi 1/3 - 1/2 konzervy) ztuhlého kokosového mléka a znovu několik minut mixujeme.

Přecedíme přes pytlík na ořechové mléko nebo přes plátýnko, přelijeme do čisté láhve a skladujeme v lednici. Pistácie se rozmixují velmi najemno, pokud vám tedy nevadí, že mléko nebude 100% hladké, můžete ho do láhve přelít bez cezení.

Čerstvé mléko vydrží v lednici 3 - 4 dny.
Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept