Raw nudle s mákem a javorovým sirupem

60 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

1/4 většího celeru
8 lžic máku
5 lžic javorového (či agáve, trváte-li na raw) sirupu
2 lžíce kokosového oleje
kousek vanilkového lusku či vanilkový prášek
čerstvá máta

Postup

Celer oloupejte a omyjte. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky. Jestli jste na to příliš líní, můžete celer prostě nastrouhat. Ať tak či tak, celer dejte do misky, zalijte vodou a přidejte šťávu z půlky citrónu.

Mák společně s vanilkovým luskem umelte v mlýnku na mák nebo v elektrickém mlýnku na kafe (pokud přihazujete vanilkový lusk je elektrický mlýnek lepší varianta).

Asi po deseti, dvaceti minutách celer slijte, propláchněte a lehce prosušte. V misce ho zalijte rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem (množství si upravte dle vlastní chuti), promíchejte a přidejte mák s vanilkou

Opět dobře promíchejte, nandejte na talíře či do misek, posypte čerstvou mátou (a kokosem) a můžete podávat!

Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept