
Raw čokoládové brownies s mandlemi
Ingredience a množství
2 hrnky vlašských ořechů |
2 a půl hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí) |
1 hrnek (raw fairtrade) kakaa |
1 vanilkový lusk |
1 hrnek mandlí |
špetka soli |
Postup
Vanilku společně s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte).
Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle. Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba dalším raw kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem (na červenou se skvěle hodí jahody nebo maliny, prodává např. značka Mixit).
Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.
Zdroj: veganotic.cz