Polentový koláč s borůvkami

50 min Doba přípravy
10 Počet porcí

Ingredience a množství

1 – 1 1/2 hrnku čerstvých nebo mražených borůvek
1 hrnek kukuřičné polenty
1 hrnek celozrrné špaldové mouky
1 hrnek rostlinného mléka
1/3 hrnku datlového sirupu
1/3 hrnku jablečného pyré
1/4 hrnku neslazeného meruňkového džemu
2 1/2 lžičky prášku do pečiva
šťáva a kúra z 1 většího citronu

Postup

Do mísy nasypeme polentu s moukou a práškem do pečiva. V menší míse smícháme rostlinné mléko s datlovým sirupem, jablečným pyré, meruňkovým džemem, kúrou a šťávou z citronu.

Tekutou směs nalijeme do sypké směsi a vše pořádně promícháme. Přelijeme do silikonové formy a poklademe kousky ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-35 min.

Necháme zcela vychladnout, poté vyklopíme z formy a podáváme. Zdroj: lucasinka.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept