Ovesná čokoládovo-pomerančová kaše s ořechy

30 min Doba přípravy
1 Počet porcí

Ingredience a množství

1 větší (bio) pomeranč
35 g ovesných či jiných oblíbených vloček
1 lžíce kvalitního kakaa
granátové jablko
Něco sladkého dle chuti (třeba javorový sirup)
oblíbené rostlinné či ořechové mléko
oblíbené koření (např. kardamom, skořice, perníkové)
malá hrst lískových ořechů či pistácií
vegan bílý jogurt (domácí nebo Provamel, Alpro či Sojadee)
čerstvá máta

Postup

Do rendlíčku ostrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vločky, kakao a koření. Pomeranč rozřízněte, z půlky vymačkejte štávu a dužinu, přelijte do 250 ml hrníčku a dolijte mlékem. Touto směsí zalijte vločky, přidejte javorový sirup a na menší kousky nakrájený zbytek pomeranče (pár kousků si nechte na ozdobu).

Přiveďte směs k varu. Vařte na mírném plameni do zhoustnutí, cca 5 minut. Ořechy na hrubo nasekejte, lískové můžete krátce opražit. Kaši dejte do mističky, přidejte trochu jogurtu, ozdobte čerstvým pomerančem, ořechy a mátou (zalijte trochou javorového sirupu) a ihned podávejte.

Pro větší dekadenci můžete přidat kvalitní najemno nasekanou hořkou čokoládu, kakaové boby, kokosové mléko, pomerančový olej apod.

Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept