Oříškový krém

30 min Doba přípravy
1 Počet porcí

Ingredience a množství

300 g mandlí (se slupkou po hnědý krém, bez pro světlejší barvu)
1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Postup

Mandle na asi osm minut osmahneme a mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů. To pomůže tomu, že se bude při mixování snadněji uvolňovat olej. Pokud se rozhodneme pro mandle bez slupky, namočíme je na 24 h do vody – budou měkké a hotový produkt o to krémovější. Poté vodu odlijeme.

Při mixování začneme vždy pomalu a jsme trpělivý. Mixujeme na nejnižším stupni a pozvolna přidáváme intenzity. Poté necháme mixovat asi čtvrt hodiny na středním stupni. Po chvílích vždy zastavíme, promícháme lžící a opět zapneme, aby došlo k rozmixování každé kusu.

Poté proces opět opakujeme, přidáme však nejvyšší intenzitu. Zde stačí dvě minuty. Ty opakujeme 3-4 x. Přestávky jsou důležité, aby se mohl olej pořádně uvolnit.

Nakonec přidáme kokosový olej a opět dobře promícháme.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept