Lasagnová polévka

30 min Doba přípravy
5 Počet porcí

Ingredience a množství

½ najemno nakrájené cibule
½ najemno nakrájeného celeru
1 šálek uvařené čočky
800 najemno nakrájených rajčat z plechovky
2-3 šálky zeleninového vývaru
2 lžíce sušeného oregana
1 lžička soli
1 lžička sušeného česneku
špetka černého pepře
250 g těstovin na lasagne (vegan)
6 bazalkových lístků
veganský sýr navrch (nemusí být)

Postup

Všechny ingredience kromě lasagnových těstovin, bazalkových lístků a sýra umístíme do velkého hrnce. Přivedeme k varu a vaříme na středním plamenu asi 5 min.

Lasagnové nudle natrháme rukama na menší části (podle libosti tak, aby se daly dobře jíst).

Lasagnové nudle přidáme do polévky a vaříme dalších asi 10 min. Občas zamícháme. Podle konzistence můžeme přidat trochu vody.

Odděláme z plamene, přidáme bazalkové lístky, zamícháme a podáváme, pokud chceme, s trochou veganského sýra nahoře.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept