Květákové rizoto

30 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

1 lžíce olivového oleje
½ najemno nakrájené cibule
15 g najemno nakrájeného celeru
½ šálku zmrzlého hrášku
½ lžíce mořské soli
špetka černého pepře
½ šálku rostlinného mléka
1 květák

Postup

Nejprve si připravíme květákovou rýži. Omyjeme květák, nakrájíme ho a zbavíme listů. Květák umístíme do mixéru a mixujeme, až dostaneme strukturu podobnou rýži.

Můžeme krátce osmažit na pánvi s trochou vody asi 5-10 min. Přidáme trochu soli, černého pepře a nějaké bylinky.

Rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme cibulku spolu s celerem (dozlatova). Místo oleje můžeme použít vodu.

Přidáme hrášek a vaříme dalších asi pět minut

Přidáme květákovou rýži a vaříme, při občasném míchání, asi dalších pět minut.

Pánev odebereme z plamene, zamícháme rizoto a přidáme rostlinné mléko. Dochutíme podle potřeby. Můžeme ihned podávat!

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept