Indický chleba Naan

60 min Doba přípravy
2 Počet porcí

Ingredience a množství

2 šálky hladké mouky
5 g droždí
3/4 šálku vody
olivový olej
česnek

Postup

Jako první rozdrobíme droždí v misce s asi 3/4 hrnku vlažné vody, trochu promícháme a zakryjeme pokličkou. Necháme odležet 15 minut na teplém místě. Poté přidáme tolik mouky, aby vznikla pevná ne-lepivá hmota. Misku opět zakryjeme a necháme odstát asi jednu hodinu na teplém míste

Vyformujeme podle libosti velké, palačinkám podobné, asi 1 cm tlusté cheby "Naan". Podle libosti potřeme sezamem nebo česnekem. Pokapeme taky olivovým olejem. Vyložíme na plech s papírem a pečeme do zlatova při asi 180 stupních.

Hotové chleby servírujeme ke kari nebo jednoduše jen tak s hummusem.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept