Hrášková polévka s kešu krémem

25 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

2 lžičky olivového oleje
1 jarní cibulka, nakrájená najemno
2 šalotky, nakrájené najemno
1 lžička soli
špetka černého pepře
3 šálky zeleninového vývaru
6 šálky mraženého hrášku
½ šálku mátových lístků
½ šálku kešu krému

Postup

Olivový olej rozpálíme v hrnci. Přidáme cibuli a šalotky. Dusíme, dokud není zelenina měkká (asi 5 min). Přidáme sůl, pepř a zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme dalších asi 10 min.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem – předtím ještě přidáme mátu a petrželku. Mixujeme do hladké, krémové konzistence.

Polévku dáme opět na sporák, chvíli ještě povaříme. Pro dochucení můžeme přidat koření a bylinky, které máme. Servírujeme s trochou kešu krému navrchu a posypeme hráškem.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept