GAZPACHO – polévka pro horké dny

35 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

500ml passaty
300ml zeleninového vývaru
4 zralá rajčata
1 červená paprika
1 krajíc chleba
2-4 stroužky česneku
2 lžíce vinného octa
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
čerstvá bazalka

Postup

Rajčata překrojíme a dáme do mixéru. Přidáme papriku zbavenou semen, oloupaný česnek, střídku z chleba a rozmixujeme.

Ve vetším hrnci nebo míse smícháme passatu, vývar, vinný oce, olej a cukr. Vmícháme rozmixovanou zeleninu, dochutíme, je-li potřeba a necháme vychladit nejlépe 2 hodiny, nejlepší přes noc.

Podáváme s nasekanou čerstvou bazalkou. Zdroj: lucasinka.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept