Téměř raw čokoládovo-vanilkový Ganesha

180 min Doba přípravy
10 Počet porcí

Ingredience a množství

2 banány
Korpus:
1 a 1/2 hrnku (bio) rozinek
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1 zarovnaná lžička skořice
1 zarovnaná lžička perníkového koření
2 lžíce bio/fairtrade kakaa
Čokoládový krém:
1 a 1/2 zralého avokáda
1 hrnek masitých (Medjol) datlí
3 lžíce bio/fairtrade kakaa
1 hrnek ořechového či rostlinného mléka
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
1 lžička vanilkového prášku
Vanilková vrstva:
1 hrnek kešu ořechů
šťáva z jednoho většího citrónu
1 plechovka kokosového mléka
trochu kokosového cukru či agáve sirupu dle chuti
1 lžička vanilkového prášku

Postup

Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Všechny ingredience na korpus vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs poměrně konzistentní a lepivá. Pokud by rozinky zůstávaly v celku a nechtěly se nechat rozsekat, přidávejte postupně po lžících trochu vody či jiné tekutiny. Když je těsto hotové, vymačkejte ho do dortové formy. Dno zarovnejte a po stranách vytvořte asi 4 cm vysoké okraje. Vložte do lednice.

Připravte čokoládový krém. Nečekaně opět všechny ingredience vložte do mixéru a dohladka rozmixujte. Ochutnejte a dle chuti dochuťte. Banány oloupejte a podélné nakrájejte na plátky. Vyložte jimi dno korpusu a poté je zalijte čokoádovým krémem. Uhlaďte povrch a opět vložte do lednice.

Umyjte mixér. Otevřte kokosové mléko a vydlabejte z něj ztuhlou kokosovou část. Vložte ji spolu s ostatními ingrediencemi (kešu slijte) na vanilkový krém do mixéru a rozmixujte dohladka. Alternativně, pro ještě krémovější výsledek, můžete kokosovou šlehačku nejprve vyšlehat šlehačem a poté jí opatrně promíchat s rozmixovanou kešu směsí.

Navrstvěte na čokoládový krém, celý dort dozdobte (např. kakaem a ořechy) a vložte do lednice, či pro pevnější výsledek do mrazáku . Nejméně půl hodiny před podáváním však doporučuji přendat dort z mrazáku do ledničky. Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept