Egyptská polévka z červené čočky

30 min Doba přípravy
6 Počet porcí

Ingredience a množství

1 lžíce olivového oleje
1,5 šálků najemno nakrájené cibule
2 mrkve, oloupané a najemno nakrájené
4 stroužky česneku, rozmačkaného
1 šálek nakrájených brambor na kostičky
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
½ lžičky skořice
½ lžičky soli
¼ lžičky černého pepře
1,5 šálku červené čočky
4 šálky zeleninového vývaru
2 šálky vody
1 lžíce citronové šťávy
Volitelné:
čerstvé bylinky na ozdobu
kešu krém nebo rostlinná smetana

Postup

V hrnci rozpálíme olivový olej. Přidáme cibuli a mrkve. Restujeme asi 5-7 min, dokud není cibule osmažená a měkká. Přidáme česnek a restujeme ještě minutku. Abychom nepřipálili, můžeme přidat trochu vody.

Přidáme brambory, kmín, koriandr, skořici, sůl, pepř, čočku, vývar a vodu. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plamenu asi čtvrt hodiny.

Polévku ochutnáme a případně dochutíme. Vmícháme citronovou šťávu, vaříme ještě další 4 min. Můžeme rozmixovat, ale nemusíme. Servírujeme s trochou kešu krému a s čerstvými bylinkami.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept