Dýňová krémová polévka

20 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

asi 500 g dýně Hokkaidó
2 lžíce kokosového oleje
1 oloupaná cibule nakrájená na kostky
2 oloupané stroužky česneku nakrájené na kostky
500 ml zeleninového vývaru
přiměřená dávka sójové smetany nebo hustého kokosového mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek
trocha dýňových semínek

Postup

Omyjeme dýni, rozpůlíme, oloupeme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na hrubé kostky.

Kokosový olej nalijeme do hrnce a necháme v něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté zalejeme vývarem a přidáme nakrájenou dýni. Vmícháme smetanu nebo kokosové mléko a necháme vařit asi 8 minut, dokud dýně nezměkne.

Rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Ochutíme dýňovými semínky.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept