Domácí třešňovo rajčatová marmelada

60 min Doba přípravy
1 Počet porcí

Ingredience a množství

750 g cherry rajčátek, rozkrájených na čtvrtky
¼ šálku cukru (kokosového, třtinového)
1/3 šálku jablečného octa
¼ šálku vody
1 lžička soli
6 stroužků česneku
černý pepř
1-2 lžičky tymiánu

Postup

Všechny ingredience vyjma tymiánu umístíme do hrnce. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a ztlumíme plamen na minimum. Vaříme při občasném míchání asi čtvrt hodiny.

Přidáme tymián a vaříme dalších asi 30-40 min (podle konzistence). Marmeládu propasírujeme, necháme vychladnout a dáme do ledničky. Marmeláda vydrží až 1 týden v lednici.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept