Čokoládovo-pomerančové lanýže

5 min Doba přípravy
15 Počet porcí

Ingredience a množství

200 g masitých datlí, vypeckovaných
½ šálku arašídů
2 lžíce kakaového prášku, neslazeného + něco stranou na obalení koulí
2 lžíce pomerančové šťávy
kůra z 1 pomeranče

Postup

Všechny ingredience umístíme do mixéru a mixujeme, dokud nejsou dohladka rozmixované a spojené.

Rukou vytvarujeme kuličky. Počet vychází na 10 až 20.

Kuličky obalíme v kakaovém prášku (protože je lepivý, bude na něm prášek krásně držet).

„Lanýže“ můžeme skladovat až dva týdny v chladničce a zmrazit je na několik měsíců

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept