Čočkové kari

60 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

1 šálek čočky
1 šálek rýže basmati
2 stroužky česneku
½ cibule
1 čajová lžička olivového oleje
500 g rajčatové omáčky
1 šálek kokosového mléka
½ čajové lžičky česnekového prášku
½ čajové lžičky rozemletého zázvoru
½ čajové lžičky kurkumy
1 čajová lžička „garam masala“ (koření)
2 čajové lžičky kari

Postup

Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Mělo by se zhruba jednat o tři čtvrtě hodiny. Slijeme a dáme na stranu.

Na pánvi rozehřejme olivový olej, přidáme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova. Přidáme rajčatovou omáčku, kokosového mléka a koření. Vaříme asi 5 min, občas promícháme.

Přidáme uvařenou čočku, promícháme a vaříme dalších asi 20 min nad středním plamenem.

Uvaříme rýži podle návodu (zhruba čtvrt hodiny). Scedíme a dáme na stranu.

Servírujeme rýži politou omáčkou. Nahoru můžeme přidat koriandr.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept