Burgery z červené řepy

60 min Doba přípravy
4 Počet porcí

Ingredience a množství

250g uvařené červené řepy
100g červené cibule
100g uvařené cizrny
30g ovesných vloček
10g čerstvé petrželky
1/4 hrnku pšeničného lepku
5 stroužků česneku
sůl

Postup

Oloupanou a uvařenou řepu dáme spolu s oloupanou cibuli, cizrnou, vločkami, petrželkou, lepkem a česnekem do mixéru a rozmixujeme.

Přendáme do misky, dochutíme solí a necháme alespoň 30 minut odpočinout. Poté vlhkýma rukama vytvarujeme burgery (karbanátky), které přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě cca 30 minut na 180 stupňů.

Hotové burgery jsou pevné na dotek. Podáváme v housce s avokádem a zeleninou.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept