Burger z červené čočky se špenátem

40 min Doba přípravy
6 Počet porcí

Ingredience a množství

1 cibule
2 hrsti špenátu
1 šálek červené čočky
1 svazek petrželky
2 stroužky česneku
0,5 šálku lněných semínek
0,5 šálku rozemletých vlašských ořechů
1 šálek strouhanky
1 lžička mleté papriky
trochu olivového oleje
trochu kečupu
3 rajčata
3 burgerové housky

Postup

Nakrájíme na jemno asi třetinu cibule a dáme ji do hrnce. Trochu osmahneme a přidáme šálek červené čočky. Zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, dokud nevznikne kaše.

Do hrnce přidáme asi 1/2 hrnku lněných semínek, 1/2 šálku mletých ořechů a šálek strouhanky. Vše důkladně promícháme.

Na pánvi osmahneme spolu s druhou třetinou cibule špenátové listy. Budeme je potřebovat na dekoraci.

Osmahnutý špenát s cibulí dáme do hrnce s čočkou a vše promícháme. Z této směsi vytvoříme asi 6 burgerových placek.

Burgerové housky osmahneme na rozžhavené pánvi s trochou olivového oleje.

Burgerové housky přepůlíme, spodní část potřeme kečupem, přidáme burger, kolečko rajčete, špenátové listky a najemno nakrájenou cibuli a přiklopíme vrchním dílem.

Servírujeme jen tak nebo s domácími hranolkami.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept