Brownie sandwich se zmrzlinou

50 min Doba přípravy
8 Počet porcí

Ingredience a množství

Brownie:
1/3 šálku hnědé rýžové mouky
1/3 šálku mouky z čiroku
1/3 šálku bramborového škrobu
½ šálku kakaového prášku
1 šálek cukru
1,5 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ šálku oleje
½ šálku javorového sirupu
¼ šálku rostlinného mléka
1 lžička vanilky
Na čokoládovou vrstvu:
2 šálky veganské čokolády
½ šálku kokosového oleje

Postup

Předehřejeme troubu na 350 stupňů.

Olej, javorový sirup, rostlinné mléko a vanilku dáme do mísy a šleháme, až se vše spojí.

V další míse smícháme dohromady mouky, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl.

Suchou směs vmícháme do „mokré“ a mícháním spojíme.

Dáme do trouby na 30-40 minut.

Po vyndání necháme plně vyhladit a nakrájíme na kvádry.

Kvádry dáme do mrazničky a necháme čtvrt hodiny chladit, aby se nedrobily.

V míse necháme v mikrovlnce rozpustit čokoládu s kokosovým olejem. Každých pár minut mícháme, dokud není směs roztopená a hladká. Směs necháme pár minut vychladit.

Mezi dva brownie kvádry umístíme kopeček zmrzliny. Kvádry ponoříme do mísy s rozpuštěnou čokoládou.

Necháme mrazit 15 minut, vyndáme a můžeme podávat!

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept