Bezlepkový mrkvový koláč

45 min Doba přípravy
8 Počet porcí

Ingredience a množství

½ šálku rýžové mouky
¾ šálku ovesné mouky
½ šálku cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
2 lžíce konopných semínek + 6 lžic vody
1 šálek nastrouhané mrkve
1 lžíce jablečného octa
180 g plnotučného kokosového mléka
1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
1/3 šálku rozinek
smetana z kešu oříšků
trochu nasekaných oříšků a rozinek na posyp

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Suché ingredience smícháme v míse (rýžovou mouku, ovesnou mouku, cukr, prášek do pečiva a skořicový prášek).

Konopná semínka rozmixujeme v mixéru s vodou. Dáme do mísy a necháme odstát aspoň 5 min, abychom získali lepivou konzistenci.

Nastrouhanou mrkev, ocet a kokosové mléko smícháme spolu se směsí konopných semínek. Přidáme oříšky a rozinky a důkladně zamícháme.

Nakonec přidáme suché ingredience. Rovněž promícháme. Formu vymažeme olejem, nalejeme do ní těsto a pečeme asi 30 min.

Po dopečení necháme vychladnout, potřeme smetanou z kešu oříšků a posypeme rozinkami a oříšky. Můžeme podávat.

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept