Bezlepkové ovocné knedlíčky

40 min Doba přípravy
3 Počet porcí

Ingredience a množství

100 g kešu oříšků (natural)
180 g tofu natural
nastrouhaná citrónová kůra
šťáva z půlky citrónu
2 lžíce agáve sirupu
1 lžíce kokosového oleje
1 hrnek rýžové mouky
meruňky či jahody na plnění

Postup

Kešu namočte nejméně na dvě hodiny do čisté vody. Pokud nemáte čas, spařte je vařící vodou a nechte asi 10 minut přikryté v mističce. Tofu mezitím vymačkejte do papírové utěrky (případně nechte lisovat, máte-li víc času).

Když je příprava hotová, rozmixujte kešu, tofu, agáve sirup, kokosový olej a citrónovou kůru a šťávu dohladka v mixéru (dle potřeby můžeme přidat trošku vody, ale jen tolik, aby šla směs mixovat).

Poté přendejte do misky a postupně zapracovávejte rýžovou mouku, dokud se nevytvoří nelepivé těstíčko. Nabírejte kousky asi o velikosti pingpongového míčku, rozplácněte je a poté postupně obalujte kolem meruňky/jahody.

Nakonec vyválejte pěkný kulatý knedlíček. Vařte asi 6 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte posypané kokosovým cukrem, opečeným kokosem a trochou rostlinného másla (třeba kakaového másla nebo kokosového oleje) s dalším ovocem. Zdroj: veganotic.cz

Líbí se Ti recept? Sdílej ho se svými přáteli!

Sdílet na facebooku Vytisknout recept